Maansiirtoa ja remonttia, sadetta ja aurinkoa

SAUNAN KATTOPANELOINTIKohta pääsee jo saunomaan! Alumiinipaperit, alumiiniteipit, rimat ja lähes koko laudoitus laitettu saunan kattoon. Sähköjohdotkin vedettiin valmiiksi, jos joskus on varaa sijoittaa aurinkosähkölaitteistoon.

Harmillisesti panelilaudat loppuivat kesken asennuksen. Veli käy niitä ostamassa niin päästään jatkamaan asennusta.


SADETTA JA AURINKOA

Kelit ovat olleet vaihtelevia. Välillä sataa, välillä paistaa. Vanha laulukin sanoo että näillä merkeillä kesä on tulossa.

Yksi sanonta kertoo että se mitä et voi piilottaa, korosta. Eli jos joku osa pihassasi osuu ikävästi silmään, tee siitä mukava kiinnekohta katseelle. Näin yritän tehdä pihan sisäänkäynnille ja sen muurahaispesäryteikölle.Lisää maata, kiviä ja kasveja niin hyvä tulee.


Pari uutta havua.Koira hyväksyy muokkaukset.

Havu ja kärhö kasvavat tässä ja tuossa taaempana on vielä yksi alppiruusu. Se on vasta aika pieni joten ei erotu kuvasta.

Tämä taitaa olla seuraava projektinkohde. Leveä kaistale johon tein penkin kahden kannon väliin. Siinä kuitenkin kasvaa myös kataja jota en saanut siirrettyä millään. Ja tuolla taaimpana kasvaa tuleva havuaita. Mutta mitä tuohon väliin keksii, kun eihän se voi kokonaan kukkapenkkiäkään olla?

Tämän penkin meinasin siirtää parempaan paikkaan mutta kasvakoon nyt vielä tämän vuoden paikallaan.LAVAKAULUSVILJELY


Piti laittaa uusia taimia kasvamaan kun osa edellisistä paleltui. Olin liian innokas ja laitoin lavakauluksiin jo kaikenlaista kasvamaan. Seuraavana yönä satoi tietenkin RÄNTÄÄ. No, kaupasta saa ruokaa, ei tästä ole kenenkään elämä onneksi kiinni.Siirsin lavakaulukset toiseen paikkaan ja levitin alle kankaan. Tarkoitus on tuoda soraa ja levittää kankaan päälle.


Näyttää jo ihan kivalta mielestäni!


Koirakin hyväksyy.


Tuossa kuvassa Teppo tarkastelee haitallisen vieraslajin tuhoamisoperaatiota. Tuo vaalea kangas on ollut vuoden ajan peittämässä etelänruttojuuria. Nyt kaivoin lapiolla ruttojuuret kankaan reunoilta ylös ja heitin kankaan päälle siinä toivossa että näivettyvät ja heitän sitten jätesäkissä pois. En uskalla laittaa kompostiin ettei vaan lähde leviämään.HUMALAKÖYNNÖS

Tässäkin eräs murheenkryyni. On mahtavaa että tontilla kasvaa sitä ihan oikeaa humalaa joista saa hyviä humalankäpyjä sadoksi, mutta kun ne kasvavat ihan väärissä paikoissa. 

Niinpä tein vähän operaatiota ja siirsin humalat paremmalle paikalle.


Kaadoin ja kuorin kuusen ja pätkäisin sen kahteen osaan. Tyven kaivoin maahan pystyyn ja latva saa jäädä tukipuuksi. Laitan vielä lisää tukia joita pitkin humalat pääsevät sitten kiipeämään.


Laitoin puunkuoret suojaksi humalille.


Välissä Töppö kävi tarkistamassa miten kanat jaksavat uudessa tarhassaan. Ei ollut mitään nurinoita eikä napinoita, oikein hyvin viihtyvät.


Niin ja kasvimaakin on nyt kynnetty ja hienonnettu! Tosin tuo juhannuskokko kummittelee tuossa yhä mutta joko A) sytytän sen joku päivä palamaan tai B) ajan ne metsään lahoamaan. En vielä tiedä minä vuonna tämä projekti tapahtuu...


MAANSIIRTOA

Iltasella päivätöiden jälkeen käytiin mökin ojanreunasta hakemassa savimaata, kun se pitää saada siivottua pois. Meillähän on pihassa edellisten asukkaiden uima-allas, eli maahan kaivettu monttu joka pitäisi täyttää. Eli win-win -tilanne.


Sinne ne kipattiin.


Ei vielä ihan tasainen pelto, mutta kohta on :)

Kommentit